betalning-anmärkning

Lån trots betalningsanmärkning

Att ha en betalningsanmärkning kan göra det svårt att få lån eller kredit. Men det betyder inte att det är omöjligt att få lån trots betalningsanmärkning. I den här artikeln tittar vi Kreditbanken närmare på vad du behöver veta om att ansöka om lån trots betalningsanmärkning.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en notering som registreras hos kreditupplysningsföretag när en person inte betalar en skuld i tid. Det kan vara en obetald räkning, ett lån eller en annan form av kredit. En betalningsanmärkning kan påverka din kreditvärdighet och göra det svårt att få lån eller kredit i framtiden.

Kan jag få lån trots betalningsanmärkning?

Ja, det är möjligt att få lån trots betalningsanmärkning, men det kan vara svårare att få godkänt och räntorna kan vara högre än för personer utan betalningsanmärkning. Men det finns lån som är speciellt utformade för personer med betalningsanmärkning.

Vilka lån kan jag ansöka om med betalningsanmärkning?

Det finns olika typer av kreditlån och kontokrediter som du kan ansöka om med betalningsanmärkning. Här är några exempel:

 • Snabblån: Snabblån är små lån som kan beviljas snabbt, men räntorna kan vara höga.
 • Sms-lån: Sms-lån är också små lån som kan beviljas snabbt, men räntorna kan vara höga.
 • Blancolån: Blancolån är lån utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver lämna någon säkerhet för lånet. Räntorna kan vara höga, men de kan vara lägre än för snabblån eller sms-lån.
 • Pantlån: Pantlån är lån där du lämnar något som säkerhet, till exempel en bil eller ett smycke. Räntorna kan vara lägre än för blancolån, men du löper risken att förlora din säkerhet om du inte kan betala tillbaka lånet.
 • Mikrolån: Mikrolån är små lån som vanligtvis beviljas till personer med låg kreditvärdighet. Räntorna kan vara höga, men de kan vara lägre än för snabblån eller sms-lån.

Vad behöver jag tänka på när jag ansöker om lån med betalningsanmärkning?

När du ansöker om lån med betalningsanmärkning är det viktigt att du är medveten om att räntorna kan vara högre och att du löper högre risk att inte kunna betala tillbaka lånet. Det är också viktigt att du väljer en långivare som är pålitlig och som erbjuder rimliga räntor och villkor. Se till att du läser igenom villkoren noga innan du skickar in din ansökan.

Det är också viktigt att du inte lånar mer än vad du har råd att betala tillbaka. Se till att du har en plan för hur du ska betala tillbaka lånet och undvik att ta flera lån samtidigt eftersom det kan öka risken för att du inte kan betala tillbaka.

Hur kan jag förbättra min kreditvärdighet och undvika betalningsanmärkningar?

Att förbättra din kreditvärdighet kan ta tid, men det är viktigt att arbeta aktivt för att undvika betalningsanmärkningar och förbättra dina chanser att få lån med bättre villkor i framtiden. Här är några tips:

 • Betala dina räkningar i tid: En av de viktigaste faktorerna som påverkar din kreditvärdighet är din betalningshistorik. Se till att du betalar dina räkningar i tid och undvik att missa betalningar.
 • Minska din skuldsättning: Att ha för mycket skulder kan påverka din kreditvärdighet negativt. Se till att du arbetar aktivt för att minska din skuldsättning och undvik att ta onödiga lån eller krediter.
 • Använd kreditkort ansvarsfullt: Att använda kreditkort kan öka din kreditvärdighet om du använder det ansvarsfullt och betalar tillbaka dina skulder i tid. Undvik att använda för mycket av din kreditgräns och se till att du betalar tillbaka dina skulder varje månad.
 • Skaffa en stabil inkomst: Att ha en stabil inkomst kan öka din kreditvärdighet eftersom det visar att du har en regelbunden inkomst och en förmåga att betala tillbaka lån och krediter i tid.

Svårare att låna i banker med betalningsanmärkningar

Med betalningsanmärkningar blir det genast svårigheter att få lån hos de traditionella bankerna! Kreditbanken rekommenderar att du kontaktar någon av nedanstående kreditgivare som har specialiserat sig på att erbjuda lån till dig med betalningsanmärkning eller som av andra skäl har svårt att få ett lån.

Det finns flera kreditgivare som erbjuder lån även om du har en betalningsanmärkning. De har insett att bara för att man har en betalningsanmärkning är man inte helt obenägen att sköta ett lån.

Kreditbanken har inget samröre med dessa kreditgivare, vårt ändamål är att tipsa dig om möjligheterna till ett lån. Vi kan inte ta ansvar om de ändrat sin policy.

Sök lån online med betalningsanmärkning

Det finns flera företag som erbjuder lån trots betalningsanmärkning. Här är några exempel:

 1. Loanstep: Loanstep är en långivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar. De erbjuder blancolån och pantlån med räntor från 5,45% till 39,9%.
 2. Folkia: Folkia är en långivare som erbjuder snabblån och blancolån till personer med betalningsanmärkningar. De har en ränta på 39,6% på sina snabblån och en ränta på 22,5% på sina blancolån.
 3. Lendify: Lendify är en långivare som erbjuder blancolån till personer med betalningsanmärkningar. De har en ränta från 2,95% till 26,50% på sina blancolån.
 4. Monetti: Monetti är en långivare som erbjuder snabblån till personer med betalningsanmärkningar. De har en ränta på 39,9% på sina lån.
 5. Risicum: Risicum är en långivare som erbjuder snabblån till personer med betalningsanmärkningar. De har en ränta på 39,5% på sina lån.

Det är viktigt att notera att räntorna på dessa lån kan vara högre än för personer utan betalningsanmärkningar. Det är också viktigt att välja en pålitlig långivare och se till att du inte lånar mer än vad du har råd att betala tillbaka.

Info om betalningsanmärkningar

Privatpersoner och enskilda näringsidkare: En betalningsanmärkning finns kvar i tre år och tas bort senast tre år efter den dag då anmärkningen uppkom. När det gäller skuldsanering syns detta i fem år och tas bort fem år efter den dag då den beviljades av Kronofogden eller tingsrätten.

Företag (juridiska personer): En betalningsanmärkning finns kvar i fem år. När det gäller ansökan om betalningsföreläggande syns detta i två år och tas bort två år efter utgången av det år då ansökan gjordes.

Det är inte Kronofogden som utfärdar betalningsanmärkningar. Ordet betalningsanmärkning är kreditupplysningsföretagens samlingsnamn på ett stort antal uppgifter som de samlar in från olika håll och sedan använder vid kreditupplysning. Många av dessa uppgifter kommer från myndigheter, till exempel Kronofogden.

Sammanfattningsvis är det möjligt att få lån trots betalningsanmärkning, men det kan vara svårt att få godkänt och räntorna kan vara högre än för personer utan betalningsanmärkning. Det är viktigt att välja en pålitlig långivare och se till att du inte lånar mer än vad du har råd att betala tillbaka.

Det är också viktigt att arbeta aktivt för att förbättra din kreditvärdighet och undvika betalningsanmärkningar genom att betala dina räkningar i tid, minska din skuldsättning, använda kreditkort ansvarsfullt och skaffa en stabil inkomst.